De oogst van de cranberry kunnen we op twee manieren doen, nat of droog.

· de droge oogst

Als de cranberry’s goed rijp zijn beginnen we met de droge oogst, wij oogsten dan de bessen met “Plukbakken”. Dit is een bak met tanden die je in de heide duwt, en bij het terughalen van de bak blijven de bessen achter de tanden haken. En zo worden de bessen van de heide geritst.
De droog geoogste bessen worden gebruikt voor de versmarkt.

· de natte oogst

Zodra wij klaar zijn met de droge oogst beginnen wij met de natte oogst.
De zogenaamde Amerikaanse methode.
Wij zetten dan onze velden onder water en gaan er met een speciale machine doorheen. Deze zorgt ervoor dat alle bessen worden losgetrokken van de planten. De bessen gaan dan drijven en worden met een drijfband bij elkaar getrokken.
Vervolgens worden ze in kisten geschept, gespoeld, gedroogd en gesorteerd.
Deze bessen vriezen wij in en worden gebruikt voor de productie van jams en compotes.